Wat zijn de voordelen van mediation als ik ga scheiden?


Als je niet meer met elkaar verder kan of wil, ongeacht de reden, dan kan mediation helpen om een oplossing te vinden die werkbaar is voor beide partners en het gezin. Bij een scheiding is vaak de communicatie niet goed meer of verloopt deze moeizaam, emotie neemt vaak de overhand. Ook onbegrip, misschien wantrouwen of simpelweg niet weten om te gaan met de situatie draagt niet bij aan de “sfeer” of algemene communicatie. Mediation kan helpen om toch in dialoog te blijven en tot goede afspraken te komen die werkbaar zijn voor een ieder.

Gelijkwaardigheid!

 Deze afspraken kunnen gaan over de verdeling van de bezittingen, alimentatie vraagstukken,  maar nog veel belangrijker over hoe de omgang met de kinderen word geregeld voor nu en voor in de toekomst! Een mediator is onpartijdig en behandeld jullie als gelijken!
Belangrijkste redenen om voor een mediator te kiezen:
  • – Vaak snel een oplossing;
  • – Open platform om gedachten/gevoelens te ventileren. Vaak worden onduidelijkheden hierdoor weggenomen en kunnen meningsverschillen de wereld uit geholpen worden;
  • – Je hebt zelf regie en invloed op het proces en er is open dialoog;
  • – Iedereen zijn situatie is anders en iedereen ervaart een scheiding anders, Mediation is altijd maatwerk en dus niet zwart & wit papierwerk.
Een intake voor Mediation is altijd kosteloos, in het eerste gesprek kan er kennis worden gemaakt een behoefte inventarisatie worden gedaan en kunnen er openlijk vragen worden gesteld aan de Mediator. De vervolgstappen worden je ook direct uitgelegd en beiden partners hebben dan de keuze om met het Mediation traject akkoord te gaan.

Direct contact

+31 (0)6 10 87 86 68

antonisf@mironi.nl