Wanneer Mediation inzetten


Wanneer kan ik mediation inzetten in plaats van een rechtszaak beginnen?

U kunt voor mediation kiezen wanneer u denkt er met deskundige hulp uit te komen. En de andere partij hieraan wil meewerken.

Onafhankelijke bemiddelaar

Mediation is een vorm van conflictbemiddeling. Een onafhankelijke bemiddelaar gaat samen met u en de andere partij op zoek naar een oplossing voor een probleem.

Mediation minder ingrijpend dan rechter

Mediation is vaak minder ingrijpend dan de stap naar de rechter. Ook kan mediation tijd en geld besparen. Bij mediation werkt u zelf aan een oplossing, maar krijgt u er deskundige hulp bij. Mediation heeft in meer dan de helft van de gevallen een geheel of gedeeltelijk goede afloop.

Wat doet een mediator?

De mediator is een specialist in het begeleiden van onderhandelingen. Hij oordeelt niet, maar hij helpt u om een oplossing te vinden. De mediator is onafhankelijk. Beide partijen moeten vertrouwen in hem hebben.

Mediatorsfederatie Nederland

De mediator moet aan bepaalde kwaliteitseisen voldoen. Zo moet hij zich inschrijven in het register van de Mediatorsfederatie Nederland (MfN). Ook moet hij zich houden aan het reglement en de gedragsregels van de MfN

Boek uw gratis intake & laat u vrijblijvend informeren OF download onze folder over Mediation!

Bron: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/rechtspraak-en-geschiloplossing/vraag-en-antwoord/wanneer-kan-ik-mediation-inzetten-in-plaats-van-een-rechtszaak-beginnen

 

Direct contact

+31 (0)6 10 87 86 68

antonisf@mironi.nl