Echtscheiding

Als u gaat scheiden moet er veel besproken worden. Er gaat namelijk voor u veel veranderen. Om hier samen uit te komen zonder begeleiding is meestal erg lastig. Want onlosmakelijk spelen emoties hierin een grote rol.

Meestal verliest u bij een echtscheiding meer dan alleen uw partner. Als u kinderen heeft zult u als ouders samen de zorg op u nemen. Uw kinderen zullen dus ook regelmatig bij uw ex-partner zijn. Ook ontstaat er vaak veel onzekerheid over de toekomst. Waar kan ik wonen? Heb ik voldoende inkomen om alles te kunnen betalen? Wat betekent dit voor de kinderen? Hoe verdelen we de inboedel en verdelen we de kosten? Blijven we met een schuld zitten?

Wij zijn ingeschreven in het  MfN Register Mediator met als specialisatie Familiezaken en zijn daarmee in staat u te begeleiden om alle zaken rondom uw echtscheiding te regelen.

 

 

Er moeten afspraken gemaakt worden over onder andere:

  • Koop- of huurwoning
  • Alimentatie (partner- en/of kinderalimentatie
  • Zorg, kosten en opvoeding voor uw kind
  • Financiën
  • Spaargelden, beleggingen, schulden
  • Levensverzekeringen
  • Inboedel
  • Verzekeringen
  • Pensioen

Werk methode

Onze werkwijze, die wij al jaren hanteren, helpt u om samen door deze moeilijke periode heen te komen. Onder begeleiding van ons zorgen wij dat alle voor u beiden belangrijke onderwerpen worden besproken. Wij helpen u om over en weer uw belangen en standpunten te bespreken teneinde te komen tot keuzes die u recht doen.

Uiteraard zal er ook ruime aandacht zijn om goede afspraken te maken over de kinderen en deze vast te leggen in een ouderschapsplan. Zij kiezen immers niet voor een scheiding. Voor hen is het van belang dat zij een goed contact houden met beide ouders.

Wij helpen u graag om de belangen van uw kinderen zo goed mogelijk samen, dus in overleg, te regelen. Ook verzorgen wij ten aanzien van een eventueel recht op alimentatie de berekening voor kinderalimentatie en partneralimentatie.

Neutraal & Onpartijdig

Als mediator ben ik neutraal en onpartijdig. Ik begeleid de communicatie en de onderhandeling tussen u beiden. U maakt zelf keuzes ten aanzien van de inhoud, welke onderwerpen u wilt bespreken en met welke keuzes u akkoord wilt gaan.

Wij houden er rekening mee dat niet iedereen makkelijk overdag kan afspreken. Het is bij ons dan ook mogelijk om ’s avonds af te spreken. Hiervoor brengen wij geen extra kosten in rekening.

Wenst u contact op te nemen, klik dan op de knop “gratis intake”. Uiteraard mag u ons ook altijd bellen of e-mailen.

Als mediator sta ik ingeschreven bij de Raad voor Rechtsbijstand. Indien gewenst kan ik voor u een toevoeging aanvragen voor gesubsidieerde rechtsbijstand.