Elly


Frans Antonis heeft mij en mijn man gecoacht in een vrij hectische periode in ons leven. In relationele zin waren er veel spanningen onderling.

In een fase van ons leven met drie jonge kinderen en twee banen konden we elkaar moeizaam vinden. Zelf werkzaam in de jeugdhulpverlening heb ik veel werkervaring in communicatie-processen maar deze kon ik in mijn eigen relatie niet toepassen.Via via kwamen wij bij Frans Antonis terecht. Frans heeft met ons beide individuele gesprekken gevoerd. Hij bezit goede communicatieve vaardigheden op het gebied van luisteren, samenvatten en doorvragen. Ook de reflectie ontbreekt niet.

Frans heb ik leren kennen als een integer man die denkt in mogelijkheden en daarbij procesmatig te werk gaat. In mijn gesprekken met hem heb ik het als zeer positief ervaren dat hij samen met mij op zoek is gegaan naar de knelpunten en mij spiegelt en zelf oplossingen laat bedenken die daarna in proces worden gezet. Hij maakt als het ware een actieplan met haalbare doelen die in stapjes worden gehakt.

Ook is hij een goed procesbewaker die mij ook heeft geconfronteerd met afspraken met mezelf die ik niet nagekomen ben. Dit doet hij op een positieve wijze waar hij de verantwoordelijkheid bij mij laat maar wel samen op zoek gaat naar oorzaken van gedrag.

Ik heb Frans als een zeer integer mens leren kennen die in de bemiddeling tussen mij en mijn partner zeer neutraal is gebleven maar wel oog heeft voor de emoties die zowel mijn man als ik voelden. In onze relatie lopen mijn man en ik in een ander tempo maar dit was voor Frans geen dilemma. Hij heeft goed ingespeeld op onze beide kanten en liet de verantwoordelijkheid bij ons zodat wij genoodzaakt werden om op een constructieve manier met elkaar in gesprek te blijven.

Tevens vind ik aan de werkwijze van Frans prettig dat hij een link maakt naar oorzaak van de problematiek (vaak gelegen in het verleden) naar het heden en daarbij ook een praktische insteek maakt.

Ik ben Frans zeer erkentelijk voor zijn aandeel in ons proces. Hij heeft ons de ogen geopend en zeer goed ons proces begeleid waarbij ik zijn persoonlijke stijl zeer waardeer. Hij kan zich goed invoelen en bezit een dosis humor die ik erg waardeer. Hij weet waar hij het over heeft en bezit veel kennis over relaties en verhoudingen tussen mensen. Deze kan hij procesmatig goed begeleiden en mijn ervaring is dat hij vanuit mogelijkheden en kansen werkt. Ik kan hem als coach en/of mediator van harte aanbevelen. Ik hoop hem als coach voor relatieproblematiek niet meer nodig te hebben maar voor persoonlijke problemen of enigszins anders kies ik er voor om hem te benaderen voor begeleiding.

Direct contact

+31 (0)6 10 87 86 68

antonisf@mironi.nl