Spreken is zilver, luisteren is goud. Wij zijn er om te “luisteren” om  vervolgens tot oplossingen te komen.

Als u gaat scheiden moet er veel besproken worden. Er gaat namelijk voor u veel veranderen. Om hier samen uit te komen zonder begeleiding is meestal erg lastig. Want onlosmakelijk spelen emoties een grote rol.

Als je er samen uit wilt komen is Mediation zeer geschikt voor u. Scheiden is niet makkelijk. Het is een emotioneel proces en er valt veel te regelen en te bespreken. Mediation is er op gericht om rust en structuur te brengen in het proces wat u doormaakt.

De voordelen van Mediation zijn:

 • Door u samen gemaakte afspraken werken beter
 • U beslist zelf over uw situatie en niet een rechter
 • Goedkoper en sneller dan juridische procedures
 • Relaties worden niet onnodig beschadigd maar zoveel mogelijk hersteld
 • Aandacht voor wijzigen rol, van partner naar ex-partner
 • Herstel en verbeteren van communicatie
 • Mediator is neutraal en onpartijdig
 • Mediation is vertrouwelijk
 • Mediation kent geheimhouding

Kinderen kiezen nooit voor een scheiding. Voor kinderen is het heel belangrijk dat als je gaat scheiden, je er samen als ouders voor hen bent en blijft. Dit kun je als ouder nooit alleen.

Voordelen voor de kinderen zijn:

 • Ouders communiceren en overleggen samen waar het de kinderen betreft
 • Afstemming geeft kinderen het gevoel dat ouders er samen voor ze zijn
 • Goede communicatie bevordert dat problemen snel worden herkend en besproken
 • Ouders werken samen in belang van kind
 • Kind hoeft niet te kiezen tussen ouders
 • Kind ervaart minder stress door goede samenwerking tussen ouders
 • Kind komt niet in de verdrukking
 • Mogelijke loyaliteitsproblemen worden voorkomen

Laatste nieuws

Mironi is aangesloten bij het Mediator federatie Nederland (MfN), de Nederlandse Mediator Vereniging (NMV), het Juridisch Loket, de Raad voor Rechtsbijstand en de Rechtbank Midden Nederland.

 

Wie is Frans?

Ik ben Frans Antonis en sinds 2007 mediator. Dit is een bewuste keuze geweest. Aanleiding om voor dit vak te kiezen is omdat ik zelf gescheiden ben in 1995. Wij zijn bij een advocaat geweest die de echtscheiding heeft geregeld.

Wat aan dit hele proces ontbrak was de emotionele begeleiding van zo’n ingrijpende gebeurtenis. Mijn ex-partner en ik hebben dit destijds alleen moeten verwerken.

Ook in mijn omgeving zag ik veel mis gaan waardoor kinderen in de verdrukking kwamen en ex-partners het elkaar moeilijk bleven maken in plaats van er samen te zijn voor de kinderen.

Het is mijn missie om mensen bij dit proces te begeleiden en hen op dit gebied te ondersteunen & ontzorgen.

Ervaringen van clienten

Wanneer je in een vervelende situatie van een scheiding terecht bent gekomen is het fijn als je een goede Mediator hebt die de rust weet te bewaren & het overzicht weet te behouden. 

Frans is zo iemand die dit op zijn eigen persoonlijke manier goed weet in te vullen. Ondanks dat de scheiding op zich geen leuk proces is, weet ik wel dat we nu een goede basis hebben gecreeërd om in de toekomst in elk geval als ouders op een goede, gezonde en voor de kinderen een aangename manier invulling te kunnen geven aan het co-ouderschap. In die zin was het ‘aangenaam’ om met Frans dit proces te hebben doorlopen, waarvoor dank!

Ik kan Frans voor anderen die in dezelfde onfortuinlijke situatie zijn beland van harte aanraden!

Angelique

Frans Antonis heeft mij en mijn man gecoacht in een vrij hectische periode in ons leven. In relationele zin waren er veel spanningen onderling.

In een fase van ons leven met drie jonge kinderen en twee banen konden we elkaar moeizaam vinden. Zelf werkzaam in de jeugdhulpverlening heb ik veel werkervaring in communicatie-processen maar deze kon ik in mijn eigen relatie niet toepassen.Via via kwamen wij bij Frans Antonis terecht. Frans heeft met ons beide individuele gesprekken gevoerd. Hij bezit goede communicatieve vaardigheden op het gebied van luisteren, samenvatten en doorvragen. Ook de reflectie ontbreekt niet.

Frans heb ik leren kennen als een integer man die denkt in mogelijkheden en daarbij procesmatig te werk gaat. In mijn gesprekken met hem heb ik het als zeer positief ervaren dat hij samen met mij op zoek is gegaan naar de knelpunten en mij spiegelt en zelf oplossingen laat bedenken die daarna in proces worden gezet. Hij maakt als het ware een actieplan met haalbare doelen die in stapjes worden gehakt.

Ook is hij een goed procesbewaker die mij ook heeft geconfronteerd met afspraken met mezelf die ik niet nagekomen ben. Dit doet hij op een positieve wijze waar hij de verantwoordelijkheid bij mij laat maar wel samen op zoek gaat naar oorzaken van gedrag.

Ik heb Frans als een zeer integer mens leren kennen die in de bemiddeling tussen mij en mijn partner zeer neutraal is gebleven maar wel oog heeft voor de emoties die zowel mijn man als ik voelden. In onze relatie lopen mijn man en ik in een ander tempo maar dit was voor Frans geen dilemma. Hij heeft goed ingespeeld op onze beide kanten en liet de verantwoordelijkheid bij ons zodat wij genoodzaakt werden om op een constructieve manier met elkaar in gesprek te blijven.

Tevens vind ik aan de werkwijze van Frans prettig dat hij een link maakt naar oorzaak van de problematiek (vaak gelegen in het verleden) naar het heden en daarbij ook een praktische insteek maakt.

Ik ben Frans zeer erkentelijk voor zijn aandeel in ons proces. Hij heeft ons de ogen geopend en zeer goed ons proces begeleid waarbij ik zijn persoonlijke stijl zeer waardeer. Hij kan zich goed invoelen en bezit een dosis humor die ik erg waardeer. Hij weet waar hij het over heeft en bezit veel kennis over relaties en verhoudingen tussen mensen. Deze kan hij procesmatig goed begeleiden en mijn ervaring is dat hij vanuit mogelijkheden en kansen werkt. Ik kan hem als coach en/of mediator van harte aanbevelen. Ik hoop hem als coach voor relatieproblematiek niet meer nodig te hebben maar voor persoonlijke problemen of enigszins anders kies ik er voor om hem te benaderen voor begeleiding.

Elly

Wat doe je als je begeleiding nodig hebt bij je scheiding? Juist, je gaat googelen. Al snel komen dan de advertenties van de ‘scheidingsfabrieken’. De snelle jongens die alles regelen voor een zo’n klein mogelijk bedrag. Wij hadden daar geen goed gevoel over: bij zo’n gevoelig onderwerp past een persoonlijke benadering en geen stampwerk-organisatie.

Na het eerste telefoontje met Frans had ik gelijk een zeer vertrouwd gevoel en wij hebben direct instinctief gekozen voor hem als mediator om ons te helpen en adviseren bij de scheiding. Dit hele traject is eigenlijk perfect gelopen. Hij heeft in alle sessies een juiste balans weten te vinden tussen het emotionele en het zakelijke gedeelte. En dat is een grote kwaliteit.

Alles onderdelen gingen op het juiste moment en in de juiste volgorde: het ouderschapsplan, het scheidingsconvenant en uiteraard de verdeling van de bezittingen en gelden.

Hierbij werden ook de gevoelige onderdelen niet geschuwd en werd alles open op tafel gegooid. Mede door zijn inbreng zijn mijn ex-vrouw en ik goede vrienden gebleven, hetgeen van onschatbare waarde is. De combinatie van een gevoelsmens zijn en inhoudelijk kennis van zaken hebben, maken dat Frans is geboren voor dit vak.

Hans